Bekijk de videoclip van
Danyel feat. Marty Townsend.
“Who’s the King?"

who's the King


Gratis Download

Download gratis de song van
Danyel feat. Marty Townsend

“Who’s the King?”


Hier vind je Danyel ook

facebook
Bio

dannyDanyel (echte naam: Danny Bloebaum) schreef zijn eerste Engelstalige song toen hij veertien was. Acht jaar later won hij met zijn toenmalige groep The Tuxedos de Nationale Rock Meeting in Sint Niklaas. Dat resulteerde in een eerste plaatopname. Met The Tuxedos speelde Danyel op verscheidene grote festivals waaronder de Lokerse feesten. Ook mochten zij het voorprogramma van Golden Earring verzorgen.

Eind jaren tachtig schreef Danyel het anti-Aids nummer 'Save The Tears', dat hij opnam met verschillende gerenommeerde Belgische muzikanten. Het lied werd op de internationale Aids dag in 1988 vertoond op zeven Europese televisie zenders. 'Save The Tears' werd nooit op plaat gezet vanwege politieke beslommeringen en de toenmalige terughoudendheid van de platenmaatschappijen die verveeld zaten met het delicate onderwerp. Desalniettemin zijn er opnieuw plannen om het nummer wereldwijd uit te brengen.


Danyel werkte later ook met Fonny De Wulf wat enkele leuke releases opleverde in Japan.
Een resem van artiesten brachten daarop songs uit, geschreven door hem en wereldwijd zijn er ongeveer een miljoen c.d.'s verkocht met zijn naam op als auteur en of componist. Op het internet vind je meerdere vermeldingen van de songs die Danny Bloebaum door de jaren heen creëerde.

In 2007 deed Danyel mee aan de wedstrijd van ATV (Ode aan 't stad) met een voor de gelegenheid opgerichte groep, 'Cook 'n I'. Het lied belandde in de finale en werd vele malen getoond op ATV.

Al enkele jaren werkt Danyel met Marty Townsend (ex Blue Blot gitarist en producer) en Antony Masters als co-schrijver. Het resultaat van hun samenwerking kan je vinden op deze site (songs). Vergeet niet om ook een kijkje te nemen op de video pagina waar je de clip van 'Who's The King' kan terug vinden.

Ooit voorspelde een waarzegger dat Danyel's muziek zou vertolkt worden door de echte grote jongens. Familie en vrienden hopen van harte dat die man zijn geld waard was..